Joris


Koen KostermansBob Vangeel


Steven Decosterwww.surion.be

De Vrije Krant

De Vrije Krant is een onafhankelijk online-magazine over politiek, cultuur, media, film, binnenland, buitenland, reizen en nog zoveel meer. De Vrije Krant is een project van Joris Vanlessen, student Journalistiek, op zoek naar een écht objectief nieuwsmedium. Zoveel journalisten in zoveel tijdschriften, kranten en op de televisie- & radiozenders zouden objectief nieuws moeten brengen. Maar ook zij moeten stemmen bij verkiezingen, hebben een politiek verleden of zelfs een politieke toekomst. Het idee dat zij dus objectief zijn, is dus absurd. Daarom streeft De Vrije Krant naar openheid en duidelijkheid over de voorkeur en of partijkaart van de schrijver van het artikel. Ook bij artikels over muziek, sport, auto's enzovoort zal er kleur bekend worden. Kortom, als we u kunnen vertellen welke mening de schrijver hierrond heeft, zullen we die onderaan het artikel erbij vertellen. Let wel op, de artikels worden steeds geschreven met het doel zo objectief mogelijk te blijven. De visie van de auteur achteraf moet gewoon bijdragen aan het objectief geheel. Het mag wel lijken alsof dit een liberaal medium is, maar objectiviteit is hier het sleutelwoord, niet liberalisme. De Vrij in de titel verwijst naar de vrijheid binnen de redactie én naar de vrijheid van een persgroep of een politieke zuil.

Hoofdredacteur
Joris Vanlessen is een 21-jarige student journalistiek, geïnspireerd door mensen als Woodward & Bernstein of John F. Kennedy Jr. Naast De Vrije Krant houdt hij zich bezig met kwissen, politiek, muziek en voetballen. Zijn politieke visie ventileert hij bij (Jong) VLD. Als 15-jarige werd Joris lid van Jong VLD Tienen om er politiek secretaris, secretaris & voorzitter te worden. Op zijn 18de werd hij als jongste ooit lid van het dagelijks bestuur van Jong VLD Federatie Leuven en dit als ondervoorzitter. Hij mocht zijn arrondissement ook vertegenwoordigen in de raad van bestuur, om op zijn 20ste al lid te worden van het dagelijks bestuur van Jong VLD Nationaal. Ook kwam hij op bij de gemeenteraadsverkiezingen en is hij tot op heden het jongste bestuurslid van Open VLD Tienen. Daarnaast is hij nog penningmeester van Jong VLD Tienen, voorzitter van Jong VLD District Tienen, Politiek Secretaris van Jong VLD Federatie Leuven en bestuurslid van Jong VLD Nationaal. In het LVSV Leuven is Joris de webbeheerder en in een gedeelde functie PR & Communicatieverantwoordelijke.

Chef Sport
Koen Kostermans een sportliefhebber noemen zou een understatement zijn. De 20-jarige student Financie- & Verzekeringswezen is gedreven door sport. Geen dag gaat voorbij waarop hij niet met sport bezig is. Hij voetbalt, samen met de hoofdredacteur, bij SKN Aarschot en volgt bijna elke sporttak. Of het nu voetbal, wielrennen, F1 of handbal is, Koen kan je altijd de laatste nieuwtjes erover vertellen. Als Club Brugge-supporter heeft hij het enkel bij voetbal moeilijk om zijn blauw-zwarte trots in te slikken, maar een objectief oordeel vellen lukt hem steeds. Een eigenschap die hij vast en zeker nodig zal hebben tijdens de komende sportieve zomer!

Chef Buitenland
Met een verjaardag als 11 september kun je niet veel anders dan interesse hebben in de internationale politiek. Zo ook bij Bob Vangeel, een 21-jarige student politieke wetenschappen. In de Belgische politiek kun je Bob plaatsen in het hokje van Belgicistische Open VLD'ers. In de internationale politiek gaat zijn aandacht voor het moment vooral naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hij zal dan ook zeker dit jaar hierover veel zijn ei kwijt kunnen en De Vrije Krant is op haar beurt blij met een expert ter zake. Maar niet tegenstaande is Buitenland meer dan de VS alleen en zal dat ook te merken zijn op deze website.

Chef Cultuur

Habemus Papam! Bij het begin van De Vrije Krant moesten we het zonder chef cultuur stellen. Daar is nu verandering ingekomen, want Steven Decoster zal vanaf heden cultuur voor zijn rekening nemen. Cultuur is alles wat niet onder de andere noemers valt: lifestyle, muziek, gadgets, festivals, toneel, film, auto's,... Als voorzitter van een jeugdhuis, voorzitter van een vereniging van jeugdhuizen, als dj op de befaamde Oude markt in Leuven zou Steven genoeg ondergedompeld moeten zijn in cultuur.

De Vrije Krant blijft een initatief van vrijwilligers, maar als jij vrijwillig genoeg bent, mag je steeds je artikel sturen naar bijdrage@DeVrijeKrant.be. Of wil je echt als vaste redactie meewerken aan de krant? Neem contact op met Joris en de rest volgt van zelf.

De Vrije Krant wil ook in het bijzonder Surion bedanken voor de schitterende ondersteuning die ze krijgt, alsook de betrouwbare hosting die ze ons levert.